Junioři vyhráli napjaté utkání s Kladnem, berou čtyři body

Zlínští junioři mají za sebou vydařený víkend. Po výhře nad Mladou Boleslaví si poradili také s Kladnem a připisují si čtyři velmi důležité body do tabulky. Mladí Berani vedli v jednu chvíli už 3:0, Středočeši pak sice snížili na rozdíl jedné branky, ovšem Zlínští ve třetí třetině ustáli tlak hostů a nakonec dalšími dvěma zásahy dovedli zápas do vítězství 5:2. Čtvrtý bod pak získali za trefu v nadstavbě.
40.kolo, so 16.2.2019, PSG aréna
Zlín
Kladno
5:2
(2:0, 1:2, 2:0 – N 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Hamrlík (Fajkus, Sebera), 19. Bachánek (Talafa, Handl), 25. Dobiáš (Bednařík, Sebera), 54. Dobiáš (Fajkus, Lekeš), 57. Weintritt (Kozubík), 62. Luža (Weintritt, Janošek) – 34. Volráb (Filip), 39. Bláha (Filip). Rozhodčí: Goňa – Poláček, Pospíšil. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 40:43. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.

Kořének – Janošek, Hamrlík, Bednařík, Pavlas, Talafa – Chludil, Hefka, Bachánek, Pröschl, Weintritt, Lekeš, Handl, Kozubík, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Sebera

Jiroušek – Kvapil, Volráb, Šmatlák, Flachs, Zíka, Funk, Veber, Zich – Nagy, Hašek, Bernat, Bláha, Husarik, Rendla, Filip, Čermák

Na ledě zlínské PSG arény se potkali dva sousedi v tabulce. Zlín před utkáním držel čtvrté místo v tabulce, páté Kladno však ztrácelo jeden jediný bod. První třetina zápasu vyšla lépe Beranům. Přestože si hosté vytvářeli o něco více šancí a například Martin Nagy se v oslabení řítil sám na brankáře Michala Kořénka, byli to domácí, kdo dával góly. V polovině třetiny se z prostoru před brankou prosadil Matyáš Hamrlík a necelé dvě minuty před přestávkou zvýšil na 2:0 Adam Bachánek. Stalo se tak po vyhraném vhazování v útočném pásmu.

V úvodu druhé části sehráli Zlínští akci, která byla nejen pohledná, ale i gólová. Matěj Sebera šikovnou stahovačkou oklamal obránce, načež předložil puk volnému Vojtěchu Dobiášovi. Domácí forward pak okamžitě poslal puk do sítě, brankář Petr Jiroušek se nestihl přesunout. O tři minuty později mohl zvýšit vedení Zlína Robert Sedláček, ovšem jeho samostatný únik na poslední chvíli zastavil vracející se obránce.

Ve 34. minutě se poprvé prosadilo i Kladno. Hosté sice nevyužili přesilovku, ovšem po jejím skončení zůstali na puku v útočném pásmu a přece jen snížili. Postaral se o to Ondřej Volráb. V dalších minutách to na ledě i na střídačkách vřelo. Po tvrdém zákroku na zlínského Davida Kozubíka se do sebe pustily prakticky celé pětice hráčů na ledové ploše. Napětí zvýšila i druhá branka Kladna v závěru třetiny, která byla podle všechno velmi těsná a kterou rozhodčí uznali až zpětně po společné konzultaci při přerušení hry. Prosadil se Ondřej Bláha.

V závěrečné třetině se hra uklidnila a hokejisté se opět soustředili především na zápas. Kladenští ztráceli jeden gól a zejména v první polovině třetiny dostávali zlínské mužstvo pod tlak. Pomohly jim k tomu také dvě přesilovky. Domácí se však zuby nehty bránili a ve chvílích největšího nebezpečí se mohli opřít o spolehlivého Kořénka v brance. Domácí gólman se nejvíce zaskvěl ve 46. minutě, kdy se stihnul přesunout a skvělým zákrokem vyrážečkou vytáhl střelu Jana Kvapila, která mířila pod horní tyč do odkryté části branky.

Zlínští přečkali náročnou pasáž utkání bez inkasování a nakonec sami dvěma zásahy definitivně rozhodli. Vojtěch Dobiáš svým druhým gólem v zápase a Filip Weintritt vrátili východomoravské mužstvo zpět do vedení o tři branky. Na to už hosté nedokázali zareagovat. Strhující a místy velmi napjatý zápas tak skončil vítězstvím Zlína 5:2.

Ve žlutomodrém držení pak skončil také čtvrtý bod. Hned ve druhé minutě nadstavby si Dominik Luža několikrát vyměnil puk s Filipem Weintrittem a propálil kladenského brankáře.